Gonzo’s Quest

Introduktion

Denna fantastiska slotmaskin är skapad av speljätten NetEnt, vilket är en av de mest kända speltillverkarna. Spelet handlar om en man som är på jakt efter landet El Dorado. I spelet får du följa med på hans resa och samtidigt uppleva många spännande funktioner och härliga 3D animationer. Till skillnad från andra slotspel finner du här inga hjul som snurrar utan istället får du se upp för stora stenblock som faller, samtidigt som du hoppas på att få en vinnande kombination. Gonzo’s Quest har många annorlunda funktioner och är ett av de mer unika spel som NetEnt har kommit ut med.

Spelet börjar med att visa en kort introduktionsfilm som informerar spelaren till hur det hela började. Introt avslutas med att Gonzo hoppar av skeppet med en karta och beger sig mot djungeln där du sen får fortsätta med äventyret. Sedan gäller det att få stenblocken att visa olika kombinationer, precis som hjulen gör i de klassiska spelautomaterna. Har du tur kan du även vinna flera free falls, en av funktionerna, och dubbla din vinst ett antal gånger. Gonzo’s Quest är även anpassat för att fungera lika bra på mobilen och surfplattan som på datorn. På så sätt kan du fortsätta med äventyret var du än befinner dig.

Vinstlinjer och insatser

Precis som liknande slots består denna av fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Istället för klassiska hjul som snurrar, faller det här ner stenblock med olika färger och figurer på. Vinstlinjerna är fasta, du spelar alltså alltid på 20 stycken. Myntvärdet och nivån kan du ändra på. Det finns fem nivåer och myntvärdet börjar på 0,10 upp till 5. Det betyder att minsta insatsen du kan spela med är 2 kronor och högsta ligger på 500 kronor. Detta kan givetvis variera om du spelar med en annan valuta. Det går även att provspela gratis ifall du vill lära dig hur det fungerar innan du börjar satsa pengar.

Tema och grafik

Temat i Gonzo’s Quest är baserat på Gonzo och jakten på El Dorado. Även fast spelet är några år gammalt har det en av de bättre grafikerna bland denna variant av slotmaskiner. Under spelets gång kommer du ha sällskap av Gonzo, han finns på vänstra sidan av spelet där han hejar på dig, dansar och även pratar med dig. Detta gör att spelet blir lite mer personligt. I bakgrunden kan du höra ljud från djungeln, olika fåglar, insekter och liknande. Får du en vinnande kombination exploderar stenblocken och nya faller ner, på så sätt kan du vinna fler gånger på endast ett “snurr”.

Bonusfunktioner i Gonzo’s Quest

Tyvärr finns ingen progressiv jackpott i Gonzo’s Quest. Det gör dock inte så mycket när du istället har lavinfunktionen. Den gör det möjligt för dig att vinna flera gånger under samma omgång, det ingår också en multiplikator som gör att dina vinster kan bli ännu större. Förutom lavinfunktionen hittar du även wild-symboler som har en bild av ett frågetecken, dessa ersätter andra symboler och ökar vinstchanserna. Den tredje bonusfunktionen som finns är “free fall”, får du tre sådana symboler, scatter-symboler, på samma linje vinner du ett antal free fall och en multiplikator. Många casinon erbjuder dig även en bonus som du kan använda till att lära dig spelet.

Fördelar med spelet

– Gonzo’s Quest har en mycket unik design och härligt äventyrstema som kommer ge dig en mycket spännande spelupplevelse. – Det är mycket lätt att förstå men det finns ofta en gratisvariant där du kan lära dig alla funktioner i spelet utan att spendera några pengar. – Lavinfunktionen, free fall och wild-symbolerna ökar nöjet med spelet och även dina vinstchanser. – Spelet är anpassat till både mobilen och surfplattan för att du ska kunna spela när du vill och var du än befinner dig. – Det är helt enkelt en annorlunda och mycket trevlig 3D-slot med spännande funktioner som verkligen är värd att testa.

Nackdelar med spelet

– I Gonzo’s Quest hittar du ingen progressiv jackpott. – Spelet är lite annorlunda om man jämför med andra slots och detta är inte för alla, speciellt om du föredrar de mer klassiska spelautomaterna. – Ibland kan det dröja ganska länge innan du vinner, både när det gäller mynt och free falls. – Vill du spela snabbt och inte vänta mellan varje omgång bör du välja ett annat spel, det händer ibland väldigt mycket under en omgång och du får vänta en stund innan du kan “snurra” igen. – Förutom dessa saker finns det inte mycket negativt med spelet, men detta beror på vem som spelar och vad den personen gillar.

Sammanfattning

Gonzo’s Quest är ett spel som är lika underhållande idag som det var när det först lanserades. Äventyrstemat, grafiken, bakgrundsljudet och alla funktioner, till exempel lavinfunktionen och free fall, bidrar till spelglädjen. Det märks att NetEnt har tänkt igenom allting väldigt noga när de skapade Gonzo’s Quest. Att det används stenblock istället för klassiska hjul och symboler gör detta spel ännu mer unikt och lockar spelare som vill ha det där lilla extra. Är du en av de spelare som söker något nytt och vill följa med Gonzo på äventyr så är det bara att ta chansen och börja spela idag!