Jackpot 6000

Introduktion

Jackpot 6000 är den populära efterföljaren till Jackpot 2000 som är utvecklad av stora svenska speljätten NetEnt. Här har spelutvecklaren på ett läckert sätt lyckats ta fram ett spel i snarlik form som den klassiska enarmade banditmaskinen Double Diamond från IGT. Jackpotbeloppet ligger på så mycket som 6 000 mynt och det är självklart vad du som spelare trånar efter att kamma hem, även om vinsterna i grundspelet håller måttet de med. Håll koll på begreppet “Supermeter” i den här slotten för det är nämligen specialfunktionen som gör det möjligt att nå upp till högre insatsnivåer med redan vunna vinster!

Det vimlar av slottar på nätet idag där majoriteten försöker ha någon typ av nytänkande i sitt koncept för att sticka ut från mängden av spel. Här i Jackpot 6000 är det dock helt tvärtom – spelutvecklaren har istället för att tänka framåt gått bakåt i tiden och väckt nytt liv i den klassiska enarmade banditen. Faktum är att det är ett riktigt smart drag! Den klassiska maskinen som många vuxit upp med ger spelare en nostalgisk upplevelse och det tämligen enkla konceptet passar i stort sett alla speltyper. Har du ingen tidigare erfarenhet av jokerspel av detta slag, kommer du säkerligen ändå underhållas av denna färgstarka slot!

Vinstlinjer och insatser

Det här är en slot bestående av tre hjul med fem vinstlinjer som spelas på tre rader. Under spelets gång kan du ändra myntvärde och det satsade antalet mynt. Vid starten ligger spelets myntvärde på 0,1 euro, 0,2 euro, 0,5 euro och 1 euro. Skulle du satsa mindre än 10 mynt är dina chanser få en vinst sämre än med lite högre belopp. Du kan inte heller få jackpottsläget (supermeter) aktiverat. Det kan vara intressant att känna till att 1–8 mynt som insats generellt innebär en så kallad återbetalningskvot på cirka 77 %. Skulle satsningen istället ligga på 10 mynt stiger samma kvot till 97 %.

Tema och grafik

Jackpot 6000 är som vi redan nämnt en sann spelklassiker där spelutvecklaren NetEnt lagt stort fokus vid att få utseende och design att efterlikna den ursprungliga “banditen” så mycket som möjligt. Upplägget är i stort sett en kopia av den gamla jokermaskinen, det enda som egentligen skiljer dem åt är den virtuella aspekten där du i detta fall sitter framför datorn. Om vi går närmare in på speltemat i Jackpot 6000 är de klassiska symbolerna ett återkommande inslag. Spelet får färg och form av färggranna fruktsymboler och självklart huvudrollsinnehavaren: JOKERN. Den här slotten är en riktig färgklick som väcker spellusten i alla typer av spelare, oavsett bakgrund!

Bonusfunktioner på Jackpot 6000

När det kommer till bonusfunktioner är det Supermeter-funktionen som är den här slottens stora specialare. Det är denna som tar dig vidare i spelet ända upp till det åtråvärda jackpottspelet. Du kommer att få välja mellan krona och klave i samband med en vinst i grundspelet, väljer du rätt dubblas vinsten. Så kan det fortsätta ända upp till de lockande 6 000 mynten – med lite tur så klart! Det är Jokern som har ett finger med i spelet när det kommer till att ta dig till jackpottspelet. Får du tre jokrar på rad på den mittersta vinstlinjen kan du också kamma hem det största beloppet i spelet.

Positivt om Jackpot 6000

-Det här är en nostalgisk spelupplevelse på hög nivå och har du tidigare erfarenhet från de klassiska jokermaskinerna kommer du inte bli besviken. -NetEnt imponerar igen med att lyckas ta fram en riktig energikickande slot som verkligen lockar till spel, oavsett om du hör till den som gillar klassisk enarmad banditspel eller inte. -Jackpotspelet kan nås via två olika vägar i grundspelet (Supermetern + jokrar) och det motiverar dig som spelare ännu mer. -Det är intressant att spelets färgglada gula och röda toner ändå inte distraherar i spelet. -Själva designen upplevs som stilren och fräsch, utan störande uppdykande animationer.

Negativt om Jackpot 6000

-Är du inte alls intresserad av att “gå tillbaka i tiden” kanske inte den här slotsautomaten imponerar på dig, temat är trots allt retro och med syftet att vara en kopia av den klassiska jokermaskinen. -Jackpottspelet ligger på en riktigt fin nivå, men jämför vi med andra heta jackpottspel är högsta vinsten trots allt inte i närheten av dem. -Är du den speltypen som helst satsar småmynt, kanske det känns lite segt i längden att spela här eftersom att vinsterna främst uppenbarar sig när du vågar lite mer. -Fler negativa aspekter är svåra att hitta, det är trots allt en klockren kopia på den omåttligt populära Double Diamond!

Sammanfattning

Jackpot 6000 tar dig med på ett äkta retroäventyr där du spelar på en kopia av den klassiska enarmade banditen Double Diamond. Det kan spontant kännas som ett spel endast för dig som har varit i den epok när man spelade på restauranger och barer – men faktum är att Jackpot 6000 med sitt lockande färgtema och spännande jackpottspel passar alla speltyper. Oavsett ålder eller erfarenhet. Högsta vinsten är ingen skam, även om det ändå inte ligger i närheten av andra jackpottslots som till exempel Mega Fortune eller Mega Moolah. Håll koll på Supermetern och jokrarna – det är dessa som tar dig upp till spännande jackpotthöjder!