Jack and the Beanstalk

Introduktion

NetEnt har genom Jack and the Beanstalk tagit fram en fantastisk videoslot som är direkt inspirerad av den brittiska folksagan Jack och bönstjälken. Om du någon gång har hört talas om denna saga kommer du absolut känna igen dig i det här spelet. Jack and the Beanstalk har många intressanta funktioner som kan leda dig till storvinster och i början kan det kännas lite förvirrande att hålla koll på allt. Dock tar det bara några rundor tills du har fått kläm på hur spelet fungerar och du kommer snart kunna njuta fullt ut av free spins-rundor, wild-symboler och ett spännande bonusspel.

När den här spelautomaten lanserades år 2011 var den bland de första som använde sig av walking wilds. Walking wilds är ett läge då wild-symbolerna stannar kvar på skärmen under flera omgångar. Hos Jack and the Beanstalk vandrar symbolen ett steg åt vänster med varje nytt spin, som självklart tilldelas dig gratis. Wild-symbolen hjälper dig att skapa vinnande kombinationer, vilket innebär att du kan kamma hem vinster genom gratis re-spins. Hur många gånger du tilldelas re-spins tack vare walking wilds beror på var på spelplanen symbolen dyker upp första gången. I Jack and the Beanstalk är det lätt att känna igen wild-symbolen då den utgörs av spelets logga.

Vinstlinjer och insatser

Jack and the Beanstalk spelas på fem hjul, tre rader och 20 fasta vinstlinjer. Du kan själv justera ditt myntvärde och insatsnivå, och det är dessa justeringar som lägger grunden för hur mycket du kan vinna. Ju högre värdena är, desto mer kan du såklart vinna. Lägsta myntvärde är 0,01 euro och högsta värde är 0,5 euro. Detta i kombination med en insatsnivå från 0,02 euro upp till 100 euro gör att spelet passar både dig som vill spela för lägre summor, och dig som hellre vill satsa lite mer. Du kan som mest vinna 600 000 mynt och vilken summa det representerar beror på dina gjorda inställningar.

Tema och grafik

Temat i Jack and the Beanstalk är tydligt och baseras på folksagan med samma namn. Alla symboler som du möter under spelets gång har en uppenbar koppling till sagan och ingenting känns felplacerat. I grundspelet ligger spelbrädet på en grönskande bakgrund kantad av Jacks hus och träd och under spelets gång hörs ett rogivande fågelkvitter blandat med de snurrande hjulen. När du kommer till bonusrundan dras Jack upp över molnen av bönstjälken och befinner sig nu framför jättarnas slott med mörka moln hotandes på himlen. Bakgrundsmusiken intensifieras och medan spelet pågår står Jack vid spelbrädets sida och ger ifrån sig glädjehopp varje gång du tar hem en vinst.

Bonusfunktioner i Jack and the Beanstalk

I Jack and the Beanstalk utgörs free spins-symbolen av en skattkista med magiska bönor i. När du får minst tre av dessa dras Jack upp över molnen och du tilldelas direkt tio gratissnurr. Om du vinner tack vare dessa multipliceras dina vinster med tre. Under free spins-rundan kan även bonusspelet dra igång. Bonusspelet går ut på att samla nycklar som du hittar på det femte hjulet. Samlar du ihop tre stycken förvandlas alla symboler med en pengasäck på till wilds. Sex stycken nycklar gör alla guldhönor till wilds och nio stycken gör att den gyllene harpan utgör wild-symbolen. Alla dessa symboler är walking wilds och har individuella funktioner.

Positivt med Jack and the Beanstalk

– Den direkta kopplingen till folksagan Jack och bönstjälken gör att spelet känns bekant och roligt. – Bakgrundsmusiken är lågmäld och diskret, och skapar den perfekta atmosfären. – Spelets walking wilds ger re-spins, vilket gör att du får extra chanser att skapa vinnande kombinationer. – Bonusspelet som dyker upp i free spins-rundan är spännande och kan generera i riktigt fina vinster. – I bonusspelet samlar du på dig nycklar som skapar walking wilds och vars funktioner baseras på hur många nycklar du har samlat på dig under rundans gång. – Spelets RTP (return to player) är hela 96,3 %, vilket anses som väldigt högt.

Negativt med Jack and the Beanstalk

– När du som ny spelare spelar Jack and the Beanstalk kan det kännas förvirrande med så många olika funktioner, speciellt när det kommer till bonusspelet och alla dess olika walking wilds. – Det här är en spelautomat som saknar en progressiv jackpott, vilket innebär att du får leta vidare om du är ute efter miljonvinster. – Högsta myntvärde är 0,5 euro, vilket av vissa som vill spela riktigt stort kan ses som lågt. – Det högsta antal free spins som du tilldelas är tio stycken, vilket inte är särskilt högt, men det kompenseras av att du kan vinna ytterligare gratissnurr under pågående free spins-läge.

Sammanfattning

Den brittiska folksagan Jack och bönstjälken är känd av de flesta av oss och det är just denna saga som NetEnts Jack and the Beanstalk baseras på. Spelet är väldigt snyggt gjort och alla symboler som finns återspeglar det som vi kan hitta i sagan. I denna videoslot hittar du ett free spins-läge, walking wilds och ett bonusspel där du har chans till riktigt fina vinster. I och med att du själv kan välja myntvärde och insatsnivå passar spelet både dig som vill satsa smått och dig som vill satsa högre. Har du inte testat Jack and the Beanstalk än borde du absolut göra det nu!